Wat kost een elektricien?

Energie kostenHet ligt aan de klus die je wilt laten doen of je een elektricien nodig hebt met ervaring of niet. Dan wil je natuurlijk eerst weten wat het tarief is van elektriciens voor het werk dat ze doen. Maar wanneer je niet teveel wilt betalen voor je nieuwe stopcontact is het ook belangrijk om te bepalen waar de elektricien de elektra vandaan haalt. Je wilt natuurlijk wel dat er materiaal van goede kwaliteit gebruikt wordt. Het gemiddelde uurtarief dat een elektricien hanteert voor bijvoorbeeld het verhelpen van storing in de meterkast of het aanleggen van een stopcontact is €44 per uur. Er zijn ook prijsverschillen tussen zelfstandigen en elektriciens in loondienst. Die verschillen kan je zien in de onderstaande tabel.

Uurloon Gemiddeld
Zelfstanding €35  en € 45
Loondienst €45 en €70

Je zoekt een elektricien bij jou in de buurt? Een overzicht van de 10 beste elektriciens.

Naast het verschil in uurtarieven tussen verschillende elektriciens zijn ook de kosten per project van invloed op de totaalprijs. Daarom is het slim om de klus eerst goed door te spreken met de elektricien. Over het algemeen zullen de meeste elektriciens de voorkeur geven aan een prijs voor een specifieke opdracht, maar een uurtarief is een goede maatstaf voor de kosten. Sommige elektriciens hanteren een vast bedrag aan voorrijkosten, maar meestal zal men een prijs per kilometer in rekening brengen. De meeste elektricien hebben ook een storingsdienst die je ook in het weekend en avonds kunnen helpen. Je wilt tenslotte niet een heel weekend zonder stroom zitten.

Werkzaamheden

De meest voorkomende werkzaamheden van een elektricien zijn aanleg en onderhoud van meterkasten, netwerken, groepenkasten, stopcontacten, verlichting en domotica. Je kunt een elektricien bijvoorbeeld inschakelen voor het installeren van een groepenkast, onderhoud aan de meterkast, of het repareren van beschadigde bekabeling.

Werkzaamheid Gemiddelde kosten
Vervangen stopcontact €20 en €45
Verplaatsen stopcontact €50 en €75
Meterkast vervangen 10 groepen €696 en €785
Verlichting gehele woning €1600 en €2000
Verlichting slaapkamer €100 en €260

Waarom is het belangrijk om te kiezen voor een erkende elektricien?

Voldoet je elektricien aan de onderstaande dingen dan heb je vast een goede elektricien voor je klus. We hebben de belangrijkste dingen hier op een rijtje gezet.

  • Een erkend elektricien levert kwaliteit

Een erkend elektricien heeft aantoonbare theoretische kennis en praktijkervaring voordat deze in aanmerking komt voor een erkenning van een brancheorganisatie. Dat wil zeker niet zeggen dat een elektricien zonder erkenning geen kwaliteit levert.

  • Erkende elektriciens denken aan de veiligheid

Veiligheid is een belangrijk onderwerp als je werkt met elektriciteit. Je wilt natuurlijk niet dat één van je aansluiting over belast raakt.

  • Een erkend elektricien is verzekerd

Een erkend elektricien is altijd verzekerd mocht er bijvoorbeeld brand uitbreken tijdens de werkzaamheden wat echt zelden voor komt dan zijn ze te minste verzekerd. Hij beschikt over het zegelrecht en kan dus bij bewezen aansprakelijkheid een beroep doen op zijn verzekering. Je zou er niet aan moeten denken om zelf te schade te moeten betalen.

  • Een erkend elektromonteur blijft continu bijleren

Vakkennis is  van onschatbare ware voor een elektricien. Een vakman blijft zichzelf continue bijscholen zodat ze op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen en technieken.

  • Een erkend elektricien heeft verstand van zaken

Een erkend elektricien denkt mee met wat de klant wil en komt met dingen waar de klanten zelf misschien wel nooit aan had gedacht.

Comments are closed