Hekwerk plaatsen handleiding

Hekwerk plaatsen
Wilt u uw tuin opfleuren? Of wilt u uw woning juist extra beveiligen? Kies dan voor een hek rondom uw tuin. Hekwerk is er in allerlei soorten en maten, wat dan ook betekent dat er altijd iets bij uw smaak past. Ook als u uw tuin groter wilt laten lijken, kunt u ervoor kiezen om een hek te plaatsen. Met goed hekwerk kunt u uw tuin optisch breder of juist dieper laten lijken. Ook heeft het plaatsen van een hek een inbraakwerende functie en draagt het bij aan de uitstraling van uw tuin. Wilt u het gewenste hek zelf plaatsen? Dit kan! Met de onderstaande handleiding kunt u gemakkelijk uw eigen hek monteren.

Mogelijkheden

Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden wat betreft hekwerk. Denk bijvoorbeeld aan een tuinhek of een sierhek. Een tuinhek is een laag hek en deze wordt vaak gemaakt van hout, ijzer of composiet. Veelal heeft zo’n tuinhek een eenvoudig deurtje. Sierhekken worden daarentegen vaak gemaakt van staal. Dit materiaal wordt hiervoor gebruikt omdat staal buigzaam is. Het staal is zo in alle wenselijke vormen te buiten voor het sierwerk. Gaashekwerk is daarnaast ook één van de vele mogelijkheden. Dit is het goedkoopste hekwerksoort. Verder heeft u ook nog keuze uit andere soorten zoals spijlenhekwerk, dubbelstaafmat hekwerk, houten hekwerk, kastanjehekwerk, balustrade of een balkonhekwerk.

Stappenplan

Volg de onderstaande stappen en plaatsen uw eigen hekwerk:

  • Bepaal waar het hekwerk geplaatst moet worden.
  • Sla op de uiteinden houten paaltjes in de grond. Dit kan zo worden gebruikt als referentie punt.
  • Span vervolgens tussen de paaltjes een touw. De afstand tussen het touwtje en de grond moet ongeveer vijf centimeter zijn.
  • Bepaal nu op welke plaats een paal moet worden geplaatst en markeer deze plek.
  • Op de plaatsen waar een paal moet komen, graaft of boort u nu een gat van ongeveer 50 centimeter diep.
  • Stort vervolgens een laag van zo’n 10 cm beton in de put en plaats nu de paal hierin. Pas op: zorg er wel voor dat de houders, waar het hekwerk op komt te liggen, dezelfde hoogte heeft als het touw.
  • Stort nu rondom de paal meer beton en stamp dit stevig aan.
  • Herhaal dit proces bij elke paal.
  • Monteer nu het hekwerk tussen de palen.
  • Gooi vervolgens de gaten dicht met aarde of zand.

Hulp nodig?

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het plaatsen van uw nieuwe hek? Dat kan! Akrol hekwerken heeft veel ervaring met het plaatsen van diverse soorten hekwerken. Ook als u gewoon een vraag heeft kunt u gerust contact opnemen met Akrol. Desgewenst kunt u daarbij ook een vrijblijvende offerte aanvragen. Er is altijd een hekwerken specialist bij u in de buurt die u graag te hulp schiet!

Comments are closed