Schoonmaken kunststof kozijnen

kunststof kozijnen schoonmaken
Vieze kozijnen zijn niet alleen lelijk, maar het vuil op kunststoffen raamkozijnen kan voorgoed blijven zitten als u het niet op tijd schoon maakt. Als u kunststof kozijnen heeft, dan heeft u het voordeel dat u deze niet eens in de vijf jaar hoeft te schilderen, zoals bij houten kozijnen. Aan een kunststof kozijn zit weinig onderhoud, omdat er geen schilderwerk aan te pas komt en het kan niet gaan rotten. Toch moet u wel enig onderhoud plegen aan uw kunststoffen kozijn, om zo het beste uit uw kozijn te halen. De reiniging of het schoonmaken van het kozijn kunt u bijvoorbeeld doen wanneer u de ramen aan het wassen bent. U bent dan toch al aan de gang en het kozijn meenemen is dan maar een kleine moeite!

Onderhoud

Het is belangrijk om jaarlijks onderhoud te plegen aan uw kozijn. U kunt uw kozijnen reinigen met een normaal schoonmaak sopje. Een sopje werkt goed bij het verwijderen van kit, roet, siliconen, verf, vet of bijvoorbeeld balpeninkt. Met een zachte vochtige spons kunt u de raamkozijnen gaan wassen. Eventueel kunt u na de schoonmaakbeurt de kozijnen in de wax zetten. Door het kozijn te waxen, hecht vuil zich minder snel aan het raamkozijn. Zo blijft de kleur van het kozijn helder. Ook bent u daarbij, door het waxen, sneller klaar met het schoonmaken. Wel belangrijk om te weten: niet elk raamkozijn gemaakt van kunststof is geschikt voor een waxlaag.

Tips

U wilt natuurlijk lang kunnen genieten van uw raamkozijnen. Om dit te kunnen doen, volg dan de volgende tips:

  • Reinig het raamkozijn nooit droog. Er kunnen dan namelijk krassen of schrammen ontstaan.
  • Als uw kunststof kozijnen er niet meer zo mooi uit zien, moet u deze niet laten schilderen. Het laten schilderen van zo’n raamkozijn is namelijk een grote investering en waarschijnlijk kan het raamkozijn over een jaar vervangen worden. Ook heeft een geverfd kozijn meer onderhoud nodig.
  • Reinig uw raamkozijnen nooit met schuurmiddel, wasbenzine, aceton, terpentine of iets dergelijks.
  • Reinig uw raamkozijn met autowas of boenwas om ze te voorzien van een beschermende laag.

Kozijnenspecialist

Is uw kozijn toe aan een onderhoudsbeurt, maar kunt u deze niet zelf uitvoeren? Vraag dan een kozijnenspecialist om hulp. Ook als uw huidige raamkozijnen vervangen moet u worden kunt u beroep doen op een kozijnenspecialist zoals Kampman Kozijnen. Kampman levert en installeert kozijnen en deuren in heel Nederland. Indien u contact opneemt komt u direct in contact met een professional bij u in de buurt. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.

Comments are closed