Muurisolatie prijzen en mogelijkheden

Muurisolatie prijzen en mogelijkhedenEr zijn verschillende manieren om uw muren te laten isoleren. Zo heeft u de keuze om de isolatie buiten de muren aan te brengen, in de spouwmuur en langs de binnenmuur. Elke vorm van isolatie heeft zo zijn eigen prijs, voor en nadelen. Maar wat zijn die voor en nadelen nu precies? Met welk soort isolatie bent u het voordeligste uit?

Buitenisolatie

Buitenisolatie staat ook wel bekend als gevelisolatie. In de praktijk blijkt dat dit vaak toch wel een erg goede manier van isolatie is, aangezien het aan alle wettelijke eisen kan voldoen en tegelijkertijd de energiekosten flink omlaag brengt. Ook als de kachels uit zijn, houdt buitenisolatie de warmte binnen doordat de warmte opgeslagen wordt in de muur en vervolgens in het huis vrijgelaten wordt. Andere voordelen zijn dat buitenisolatie beschermt tegen zomerhitte, schimmelvorming en een hogere isolatiewaarde haalt dan bijvoorbeeld spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is minder goed als buitenisolatie. Toch is het een stap in de goede richting, aangezien er geen ruimte verlies is en beschermd tegen vochtproblemen. Toch is er maar een beperkt aantal ruimte om te isoleren, meestal 7 centimeter. Hierdoor heeft het minder isolerende werking dan als er meer isolatie is. Er zijn echter veel materialen die gebruikt kunnen worden in uw spouwmuur. Denk bijvoorbeeld aan steen-, glas-, of rotswol, isolatiekorrels en PUR schuim. Wel moeten uw muren minstens 24 cm dikte hebben, anders zijn ze er gewoon te dun voor.

Binnenmuurisolatie

Binnenmuurisolatie is geschikt voor zowel nieuwbouw huizen als renovatiehuizen. Deze vorm van isolatie komt echter niet zo heel vaak voor. Voor deze isolatie kunt u uit verschillende mogelijkheden kiezen, zoals het plaatsen van een voorzetwand. Dit is een afwerkings plaat dat aangebracht wordt tegen de muur en de tussenruimte wordt dan opgevuld met isolatiemateriaal. Een andere optie is cellenbeton. Dit beton stoot water af en voorkomt dus vochtproblemen

Prijzen

De prijzen van isolatie is afhankelijk van verschillende factoren. Zo kan de prijs per specialist verschillen, de grootte van uw huis en muren, het gebruikte materiaal dat u gebruikt, de manier van aanbrengen en nog veel meer. Het is dan ook aan te raden bij verschillende afnemers een offerte aan te vragen en de kosten te vergelijken. Op die manier kunt u soms tot wel 60% van uw geld besparen! Gemiddeld heeft binnenmuurisolatie een beginprijs van €40 euro per m2. Spouwmuurisolatie daarin tegen begint al vanaf €15 euro per m2.

Voordelen

Er zitten vele voordelen aan het isoleren van uw woning. Hoewel veel voordelen hierboven al benoemd worden, nemen wij ze toch nog graag even met u door. Om te beginnen bespaart u erg veel energie als u uw huis isoleert. Dit is beter voor zowel uw portemonnee als voor het milieu. Tevens maakt woonisolatie uw huis aantrekkelijker op de huizenmarkt en kunt u dus meer geld vragen voor uw woning, als u wenst te verhuizen. Door muurisolatie heeft u ook minder last van de omgevingsgeluiden en tocht. Als laatste voorkomt het een vochtige woning en zorgt het voor een warm huis in de winter ene en koel huis in de zomers.

Offerte aanvragen

Doordat er veel geconcurreerd wordt door isolatiebedrijven in de buurt, kunt u het beste een aantal offertes aanvragen bij isolatiebedrijven bij u in de buurt. Bij de meeste bedrijven is dit gratis en vrijblijvend, zodat u zelf kunt kiezen welk bedrijf u wilt inschakelen. Via de website www.kooyisolatie.nl komt u direct in contact met isolatiebedrijven bij u uit de buurt. Het aanvragen van een offerte is een fluitje van een cent.

Comments are closed