Alles over vloerisolatie in een notendop

Vloerisolatie
In veel van de oudere woningen is er nog geen vloerisolatie bevestigd. Door de aanleg van vloerisolatie voorkom je dat 10-15% aan warmte verloren gaat via de vloer. Daarnaast kent de aanleg van vloerisolatie een hoop voordelen. In dit artikel vind je alles over vloerisolatie, in een nutshell

De voordelen van vloerisolatie

Aan het aanbrengen van vloerisolatie zijn een hoop voordelen verbonden. Zo voorkom je bijvoorbeeld koude benen en voeten. Veel warmte zal namelijk via de vloer uit de kamer verdwijnen bij gebrek aan voldoende vloerisolatie, waardoor de onderkant van de ruimte een stuk kouder is dan de bovenkant. Veel mensen verwijten dit de cv ketel. Een nieuwe cv ketel kopen is vaak een goede optie, mits er vloerisolatie in de vloer bevestigd is. 10-15% van de warmte in een woning loopt uit de ruimte als er geen vloerisolatie aangelegd is. Daarnaast bestaat er de kans dat er vocht en kou in de kruipruimte ontstaat dat zorgt voor aantasting aan de vloer. Bovendien zal een goed geïsoleerd huis een hoger energielabel krijgen wat zorgt voor een aanzienlijk stijging van de waarde van het huis. Genoeg reden dus om vloerisolatie aan te leggen als dit nog niet gedaan is.

De prijzen

Het is waarschijnlijk de eerste vraag die bij je naar boven komt nadat je geconstateerd hebt dat de aanleg van vloerisolatie geen overbodige luxe is: wat is de prijs van vloerisolatie. Deze prijs is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het ene isolatiemateriaal prijziger dan het andere en is uiteraard de oppervlakte van de isolatie van belang als het om de prijs gaat. Doorgaans worden de volgende prijzen voor vloerisolatie gehanteerd:
1.400 euro eenmalig voor vloerisolatie in een rijtjeshuis

  • 1.600 euro voor vloerisolatie in een hoekwoning
  • 2.800 euro voor vloerisolatie in een vrijstaande woning

Hiertegenover staat echter wel een jaarlijkse besparing van 160 euro bij een rijtjeshuis, 180 euro bij een hoekwoning en 320 euro voor een vrijstaande woning. Deze bedragen zijn gebaseerd op huishoudens van 3 personen waarbij de cv ketel gemiddeld afgemeten is.

Conclusie

Gemiddeld heb je de investering van de nieuwe vloerisolatie er dus al na 9 jaar uit. Vloerisolatie zorgt dus niet alleen voor een hoger wooncomfort, financieel is het ook zeker het overwegen waard.

Comments are closed