Alles over badkamersanitair

Badkamer sanitair is een breed begrip. In grote lijnen is alles wat in je badruimte staat, sanitair. Dat kunnen accessoires zijn, de douche, de wastafel, het toilet, kranen en een bad. Om optimaal te kunnen genieten, nu en in de toekomst, is het belangrijk dat je het sanitair met zorg uitkiest. Niet alleen het gemak is belangrijk, ook de kleuren spelen een grote rol. Beiden zorgen dan uiteindelijk voor de perfecte sfeer die je voor ogen had en nu dus heeft.Het begrip badkamersanitair is als volgt te omschrijven: alles wat in je badruimte wordt geplaatst met als doel, de verzorging van uw lichaam. Bovendien is er ook mindervalide sanitair. Dat zijn ondermeer hulpmiddelen, een speciale wastafel en een speciale kraan.

Aanbod badkamersanitair

Er is een enorme keus met betrekking tot gebruiksdoel, de vele mogelijkheden, materiaal en vorm.
Het gebruiksdoel is het bevorderen van het woongenot en van de tevredenheid voor de consument.

De mogelijkheden zijn enorm. De keuze en de aankleding van je badkamer is erg groot. Om precies te weten wat je uiteindelijk wilt, is het belangrijk eerst een schets te maken. Zo kom je op den duur te weten wat je wilt hebben, en waar het geplaatst moet worden. Let daarbij vooral op het leidingwerk en de aan- en afvoer. Sanitair laat je het liefst plaatsen door een Loodgieter. Op Loodgieters.in vind je een overzicht van alle loodgieters in de regio.

Materialen

Wasbakken zijn er van kunststof, van geëmailleerd staal, rvs en van keramiek. Douchebakken en badkuipen zijn vervaardigd uit geëmailleerd staal, kunststof en kunstmarmer. Douchecabines zijn van glas of kunststof. Een toiletpot is meestal gemaakt van keramiek.

Vormen badkamersanitair

Er komt steeds meer variatie van het sanitair. Bij een wastafel kunt u kiezen uit een ronde, een ovale, een rechthoekige en uit een hartvormig model. Zo kunt u nog wel even verder gaan wat betreft de vormen van een bad, douchecabine en douches.

Kleur van het sanitair

Veel sanitaire mogelijkheden zijn in vele kleuren leverbaar. Zo kan je je sanitair optimaal afstemmen op de rest van uw badkamer.

Schoonmaken van sanitair

Schoonmaken is een belangrijk onderdeel om je badruimte tiptop in conditie te houden. Ook het zien van je schone en frisse badafdeling zal u een goed gevoel geven. Daarbij spelen hygiëne en je gezondheid ook een rol van betekenis.Voordat je een schoonmaakmiddel gaat gebruiken moet je eerst de gebruiksaanwijzing goed lezen. Hiermee voorkom je ongelukken. Bij verkeerd gebruik kunnen er schadelijke dampen ontstaan. Ga nooit twee verschillende schoonmaakmiddelen mengen. Er kunnen dan namelijk chemische reacties ontstaan. Deze reacties kunnen schadelijk zijn voor jou, voor je sanitair en voor het milieu.

De bekende kalkaanslag verwijderen
Vooral bij wastafels is het verstandig om allesreinigers te gebruiken tegen kalkafzetting. Ook kan ammoniak worden gebruikt die natuurlijk moet worden verdund met water. Polijstmiddelen op basis van krijt zijn bijzonder goed te gebruiken op keramiek. Ook schoonmaakmiddelen op basis van azijn zijn prima te gebruiken.

Wat kost badkamersanitair?

Sanitair in de badkamer is verschillend in prijs. Een ligbad laten plaatsen kost €700,- tot €1.500,-. Een douche plaatsen tussen de €500,- en €2.000,-. Een toilet €450,- tot €900,-.

In de onderstaande tabel zie je de prijzen in een overzicht.

Kosten sanitair in badkamer

Omschrijving  

Gemiddelde kosten

Ligbad € 700 – € 1.500
Douche € 500 – € 2.000
Toilet € 450 – € 900
Wastafel € 200 – € 1.000
Kraan € 150 – € 450
Vloer € 700 – € 1.800
Overige materialen, zoals sifons, leidingen, elektriciteit etc. € 150 – € 350

 

 

Comments are closed