Rolluiken plaatsen

Rolluiken plaatsen
Een rolluik weert de zon, het houdt inbrekers buiten de deur en het heeft een isolerende werking. Rolluiken zijn er in allerlei soorten en maten. De tijd dat een rolluik een negatieve invloed heeft op de uitstraling van uw woning is al lang voorbij, want tegenwoordig zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Een rolluik is stijlvol en het is aan te brengen op zowel bestaande woningen als nieuwbouw woningen. Er zijn inbouwrolluiken, opbouwrolluiken en voorzetrolluiken. De bediening van een luik kan handmatig of elektrisch zijn. Het plaatsen van een rolluik kan een handige doe-het-zelver zelf doen! Zijn rolluiken niets voor u? Bekijk dan eens het bericht over knikarmschermen.

Plaatsing

Iemand met spierballen, enig verstand van klussen en kennis van elektra kan zelf een rolluik plaatsen. Het is echter wel verstandig om samen met iemand anders de klus uit te voeren. Een rolluik omhoog houden en tegelijkertijd vast maken kan namelijk een lastige klus zijn. Voor dat u aan de slag kunt met het plaatsen, moet u een aantal zaken gereed hebben. Zorg ervoor dat u de volgende benodigdheden klaar legt:

  • Meetlint
  • Waterpas
  • Metaalzaag
  • Boormachine
  • Schroevendraaiers
  • Potlood of pen
  • Winkelhaak

Voorbereiding

Als u de gereedschappen klaar heeft gelegd, kunt u beginnen met de voorbereidingen. Allereerst moet u de kozijnen opmeten zodat u weet wat de afmetingen van uw toekomstige rolluiken moeten worden. Denk vervolgens na over welke plaatsingswijze het meeste geschikt is voor uw kozijn en rolluik. Er zijn drie mogelijkheden:

  • In het kozijn, op gelijke hoogte met de gevel
  • In het kozijn, achter of uitspringend tegenover de muur
  • Aangebracht op de gevel.

Op maat maken

Als u een keuze heeft gemaakt wat betreft het luik en de plaatswijze, kunt u het rolluik op maat maken. Begin met het op maat zagen van de rolluikkast. Belangrijk: zorg er voor dat alle onderdelen, zoals geleiders, latjes en de kast op maat worden gemaakt.

Bevestiging

Als de rolluiken op maat zijn gemaakt, kunt u de geleiders aan de muur monteren. Zorg er voor dat de kast en de geleiders aan elkaar worden bevestigd voordat u deze op de muur bevestigd. Vervolgens kunt u het rolluik in het kozijn plaatsen en daarna kunt u de latjes bevestigen. Hoe de eventuele bediening van uw rolluik geplaatst moet worden, staat in de handleiding van uw gekochte apparatuur.

Rolluiken Expert

Het is erg begrijpelijk dat u het niet ziet zitten om zelf uw rolluiken te installeren of plaatsen. Twijfelt u? Neem dan contact op met Rolluiken-Expert. De rolluikenleveranciers zijn gespecialiseerd in het leveren en monteren van alle merken en soorten rolluiken. Via Rolluiken-Expert kunt u in contact komen met een rolluikenleverancier bij u in de buurt. Ook als u vragen heeft over de verschillende mogelijkheden kunt u gerust opnemen met een professional. Zij helpen u graag verder.

Comments are closed