Knikarmschermen, de ideale zonwering

Knikarmschermen
Verkoeling, schaduw, verduistering en veiligheid. Dit zijn vier termen die passen bij zonweringen. Ze zorgen namelijk voor verkoeling en schaduw, omdat ze de zon weren. Naast dat het een stuk koeler is in uw woning dankzij de zonweringen, is het ook mogelijk om in huis te werken op uw laptop in de zomer. U heeft zo namelijk geen last van zoninval. Daarbij heeft u ook de mogelijkheid om uw zonwering verduisterend te laten zijn. Zo heeft u geen last van de zon in uw slaapkamer en slaapt u zo tot de late uurtje door. Zonwering kan inbraakwerend worden gemaakt, wat de veiligheid en zekerheid van uw leven verhoogt. Er zijn diverse soorten zonweringen als markiezen, screens en rolluiken. Hieronder leest u alle ins en outs van het knikarmscherm. Dit is namelijk één van de meest populaire zonweringsoorten.

Knikarmschermen

Een zonnescherm is het type zonwering dat aan de buitenkant van de gevel wordt op gehangen. Een knikarmscherm wordt ook wel een terraszonwering genoemd. Een knikarmscherm is voorzien van een cassette. Dit is de bak waarin het doek wordt opgerold. Er zijn drie verschillende soorten cassettes: open cassette, semi cassette en de gesloten cassette. Een open cassette is alleen mogelijk wanneer u er zeker van bent dat er geen regen op het doek kan komen. Een semi cassette beschermt uw scherm aan de boven- en voorkant tegen regen. De gesloten cassette beschermt uw scherm helemaal. Het doek wordt namelijk geheel afgesloten. Het voordeel hiervan: uw doek gaat langer mee. Een knikarmscherm kan zowel handmatig als elektrisch worden bediend. Een groot voordeel van een knikarmscherm: ze kunnen toegepast worden op kleine balkons, maar ook op brede gevels.

Doekmateriaal

Voor de doeken van knikarmschermen kan katoen worden gebruikt. Dit is een natuurlijk materiaal en voor een lange tijd was dit het meeste gebruikte materiaal wat betreft buitenzonwering. Echter zijn de kleuren niet UV bestendig en het vezel rot snel. Tegenwoordig worden er veelal acryldoeken gebruikt. De kleur van deze doeken beschadigt namelijk (bijna) niet. Vrij nieuw materiaal om doeken mee te maken is polyester. Dit wordt gebruikt vanwege haar weerstand tegen scheuren. Het is echter minder goed bestand tegen de UV straling, maar met een speciale behandeling komt het aardig in de buurt van de kwaliteit van acryl.

Prijzen

De prijs van een knikarmscherm is afhankelijk van verschillende factoren, denk bijvoorbeeld aan de lengte en breedte van het scherm en de vorm van bediening. De prijzen van een knikarmscherm kan variëren tussen de €600, – en €2.500 euro. Gemiddeld kost een knikarmscherm van ongeveer 4,5 meter tussen de €650, – en €1.000, – euro. De kosten van de bediening liggen tussen de €35, – en €250, -. Zoals u wellicht zult begrijpen is een handmatige bediening goedkoper dan een elektrische. Vergeet overigens niet de montagekosten mee te rekenen in uw kostenplaatje. Reken hier ongeveer €120, – tot €200, – euro voor.

Plaatsing

Als u enige kennis heeft van klussen, is het goed te doen om uw eigen zonnescherm te plaatsen. Ziet u dit niet zitten? Neem dan gerust contact op met Mirbvba Zonwering en Rolluiken. Zij zijn specialist op het gebied van zonneschermen en het plaatsen ervan. Samen met een vakman kiest u een zonwering die bij u en uw woning past. Mirbvba heeft verder ook ruime ervaring met het herstellen van zonneschermen. Mocht uw zonnescherm reparatie nodig hebben, dan bent u hier dus ook op het juiste adres.

Comments are closed